cerita kita

Just another WordPress.com weblog

penagih simpati jalanan….. September 1, 2010

Filed under: Uncategorized — ahmad asmar @ 10:12 am

salam ramadan aku nak ucapkan kat pembaca blog ni. walaupun dah agak lewat aku rasa nak ucapkan pun, tp ok la daripada xucap langsung kan. gambar dalam ni time aku kuar ngan kawan-kawan untuk asah mata fuad topa, pergghhh… mmg bes… (model dalam ni macho sebenarnya, dia belakon je, hihihi)

sejak aku kuar kali ni….baru la aku taw, mintak sedekah nie, boleh jadi kaya, tp yg aku heran, asl makin banyak orang mintak sedekah kat kl ni, kadang-kadang cukup sifat kaki, tangan smua ada tapi masih lagi bawak anak-anak menagih simpati orang lain. tak cukup ka dengan sifat yang tuhan bagi?? tak sakit pun buat-buat sakit. hmmmm… manusia-manusia…. bila dah bagi betis, nak perut plak…sejam kami kat kat pasar seni banyak ringgit gak la dapat… hihihi…

tapi… tak semua orang macam ni kan?? ada sesetengah ja.. masa ramadan ni la kita nak meningkatkan pahala puasa kita. harap harap puasa tahun ni lebih baik dari puasa taun lepas. salam…..

 

kenangan 5 raya August 21, 2010

Filed under: Uncategorized — ahmad asmar @ 2:59 pm

2 bulan lepas aku kena masuk praktikum kat sekolah kebangsaan bandar tun hussein onn, dugaan die… pergh…. mmg mencabar, bebudak sekarang ni bukan macam dulu dah. asyik nak menyaman je. tp ni la dugaan sebenar aku. ni la periuk nasi aku, so… nak tak nak, kena la jugak kan.

semalam ialah hari last aku dengan 5 raya, rupa-rupanya pejam celik pejam celik dah 2 bulan aku ngan bebudak nie. tapi secara overallnya, depa ni susah sikit nak kawal. tp last-last jinak jugak (lepas kena marah ngan aku) hihihih

kat kesempatan ni,aku nak ucapkan terima kasih kat warga sekolah kebangsaan bandar tun hussein onn 1 sebab bagi kerjasama yang tak berbelah bahagi kepada aku. sekian….

 

emy & amir August 2, 2010

Filed under: wedding — ahmad asmar @ 6:07 am

dah lama tak update gambar, sampai dah terlupa nak update macam mna, hihihi

biasa la, sekarang ni dah jadi cikgu praktikum, so..agak buzy la sikit, ni weding dekat subang, tahniah diucapakan kat pengantin

 

full wani & hakim.. June 5, 2010

Filed under: wedding — ahmad asmar @ 4:19 pm

mula-mula sekali aku nak ucapkan selamat pengatin baru kat wani ngan hakim, diorg ni mmg sempoi even masing-masing tak nak bergambar mula-mula, tp.. last-last diaorang jugak yang nak lebih.. hihihi… enjoy da pic…

 

wani & hakim June 1, 2010

Filed under: wedding — ahmad asmar @ 5:10 pm

hari ni hari yg agak demm bagi aku, semua benda aku wat asyik tak kena ja… adoiiyai.. nak kata wat slah banyak, aku rasa macam tak ja.. mayb salah yang aku tak taw kot.

gambar atas ni xdak kena mengena ngan apa yg aku tulis pun, juz nak masukkan. nnti lepas ni baru nak masukkan semua¬† untuk majlis perkhawinan wani ngan hakim…

 

kesubukan kota…. May 23, 2010

Filed under: travel,Uncategorized — ahmad asmar @ 4:19 am

minggu ni minggu exam aku…. tapi kan, dah kawan-kawan ajak gi shoot, so temakan je la… ni ja gambar yang x seberapa dari aku..

 

selamat hari ibu…. May 9, 2010

Filed under: Uncategorized — ahmad asmar @ 1:10 pm

syurga di bawah tapak kaki beliau….. macam tu la nak digambarkan betapa pentingnya insan ini kepada aku. tiada beliau maka tiadalah aku, insan ini xpenah kenal jemu dalam nak membesarkan aku. pengorbanan yang dia bagi kat aku, aku rasa la kan.. mati idup balik pun xleh balas lagi.

bila ingat balik cita dulu-dulu, apa yang aku penah buat kat die.. memang terasa sebak kat hati ni. tapi tu semua cita dulu. zaman aku xleh nak PK lagi mana buruk, mana baik.. tapi… sekarang, baru la aku rasa, rotan yang dia penah sebat aku tu la mengajar aku sampai jadi manusia macam sekarang ni.insan yang dimaksudkan ialah orang yang melahirkan kita iaitu seorang yg dipanggil ibu…. salmah hussain…¬† selamat hari ibu……