cerita kita

Just another WordPress.com weblog

tak sama dengan tempat lain….. December 5, 2009

Filed under: travel — ahmad asmar @ 4:40 pm

rumah aku, syurga aku….

mcm ni la org tua-tua selalu cakap, kat mana kita gi pun. jauh mana kita merantau, hebat mana pun tempat tu, mesti tak sama dengan tempat asal kita, tempat kita main masak-masak, aci ligan(main kejar-kejar tu ha), main baling tin, pas tu macam-macam lagi la, teringat pulak zaman kecik-kecik dulu. aku selalu jugak main benda-benda ni hahahhaa. bila time menuai padi ja, mula la kerja menangkap ikan dalam sawah pulak, berkoyan-koyan dapat ha time tu, budak-budak kan, mana la taw apa lagi ha, kotor ka… bahaya ka… yg tau, benda tu best…. bila teringat balik semua tu… senyum aku sorang-sorang ha.

sekarang nie daripada kampung, aku kena berhijrah ke bandar. bandar pulak bukan kecik punya town ha…. KUALA LUMPUR, kota metropolitan. tapi, sebesar mana pun kota tu, se bes mana pun bandar tu. tak sama dengan kampung yang penah aku main baling tin dulu.ingat, dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung… k la… ni la entry aku kali nie.

Advertisements
 

18 Responses to “tak sama dengan tempat lain…..”

  1. hanif ramli Says:

    landscape yg santek asmar..ney yg buat aku nk p uma hg ney..bolex y weyhh??..btw 1st pix..betul2 lurus x sawah padi tu emm?? line blakang tu??
    i luv lalang..damm seyes! bley bwk msuk thumblr ney

  2. Peq Garage Says:

    wah.. da ber’wordpress’ skang ye.. gud2.. troskan usaha ni..

    picca cni pon terlebeyh cantek… marbeles..

  3. farehah othman Says:

    betul tu asmar.. cm na cangih pun KL tu, kmpung halaman kita ada lah yg terbaik.. tenang ja.. pg2 dgr bnyi burung, ayam.. best sgt.. damai

  4. bain Says:

    Subhanallah! cantiknya foto landscape ni ^_^ camera apa bro pakai? “)

  5. sawah tu kat klang pun ada:p..cantik!

  6. kat klang pun ada gak sawah:)..cantik beb!

  7. khairilmustafa Says:

    aku suka pic 2nd tuh

    nice

    thnks sbb singgah wp aku

    huhu

  8. mr coolerz Says:

    lawaa bro… yg 2nd picts tuh sgt marvelous..
    backlight yg ngam2 dekat lalang tu.. cantek2..

  9. sharamli Says:

    hu3..bt0l3..best main aci ligan…tuju tin..tuju kasut..xkira laki p0mpuan….

    skg da malu bila igt blik..ad yg da kawen p0n…..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s