cerita kita

Just another WordPress.com weblog

aku dengan 10 ringgit. December 17, 2009

Filed under: travel — ahmad asmar @ 8:57 am

hari ni aku bangun agak lewat la… dalam pukul 9, slalunya awal je.. dengan slumber dan muka baru bangun tido aku pun gi kat luar sembang-sembang pagi dengan gigi yang dah bergosok. tiba-tiba aku telefon aku pun bunyi… kringggg… kringgg (standrt telefon lama la. xde bunyi-bunyi lagu ni ha) upa-upanya brader azhar telefon

“asmar, kami dah ada depan umah hang ni, nak p shoot x?? kat gunung jerai”

aku jom je, sbb aku xde keje. xsedar lak aku ada 10 inggit je. xpe la… aku pun ikot la brader azhar ngan ziger ni. ditemani oleh keta mini sin chan.

sampai je atas gunung jerai. kami gi la minum kat atas 2. mula-mula ingatkan murah, sekali sampai bill seorang 5 ringgit untuk satu tea o’ ais. cet!! masing-masing menyumpah ja… (duit aku mula-mula tadi ada RM 10-5=5)

lepas selesai semua shoot. kami pun nak balik la. sekali diaorang ni ajak p peneng pulak… adusss… aku ni dengan menumpang kereta mereka. ikut je la… pi peneng dengan berbekalkan 5 ringgit, lepas beli semua barang. diaorang ajak makan old towm pulak daa… aku pun ternampak kedai maple. pas tu aku buat taktik.

“bro. aku rasa kaki aku sakit la, kita makan kat cni ja la.. ”

nasib baik la depa ni mau makan dekat maple. kalau tak, mati aku ha.. hehehe

lepas makan aku kena 4.80. nasib baik cukup-cukup ja. heheh dapat la lebih duit 20 sen. hahaha bila aku sampai ja dekat rumah. aku ingat-ingat balik. senyum aku sorang-sorang. aku p peneng dengan berbekalkan 5 ringgit ja.. dah la duit dalam akaun xde langsung. hehehe

Advertisements
 

20 Responses to “aku dengan 10 ringgit.”

  1. ira_chuyang Says:

    ye ke gigi da bergosok??hee…cover sbb nk tulis blog la tu..kiki..bhy nye,,untung xjd pape ms dlm perjalanan..pape pun,,taniah!lol

  2. babyrock Says:

    waa…braninyer..good2 blh survive even juz rm10 ja.:-).anyway that krta mini cute la…hehe..

  3. ahmad asmar Says:

    mun aka ira chuyang: btol la. dah gosak gigi awal2 lagi ha, bgun2 tu trus gosok

    atin aka baby rock : klw jadi ape2 kol atin la ha,, kan kat peneng je, hehehe

    amir aka akudansecalitwarna: thanks bro…

  4. sharamli Says:

    mak ai…

    teh 0 ais rm5 hingget…

  5. FarEast Says:

    tp mcm siot kalau teh o ais rm 5 … siot juga la ko boleh survive rm5 ke penang … hahaha … good story 😉

  6. tolahah Says:

    blog bergambar yang menarik. teruskan usaha anda.

  7. ahmad asmar Says:

    farEast : hahha.. aku pun mula2 xcaya beb. pas 2 dengan muka pasrah. bayar je la.. myb sbb atas gunung kan, die je jual air kot…

    en tolahah: thanks bro.. akan diteruskan selagi mampu.

  8. Nana Says:

    hai asma..

    cantik u ambil gambar..:)

  9. mdnurie Says:

    peh! tragik jugak idop ko niee…kehkeh…

  10. ahmad asmar Says:

    nana : thanks.. biasa2 ja.

    mdnurie: tragik beb.. jadi apa2 kat c2. kompom aku kena keja kat kedai maple 2 ha. hehehe

  11. sizuka Says:

    fuyooo…tahniah coz dpt survive even with rm9.80…hihi..btw, teh ais rm5 sedap tak?? huhuu….~

    mujur helah anda menjadi..klu tak, kena jugak singgah old town..huhuu~

  12. rahami Says:

    kadang2 seronok kenang balik kite bila duit sengkek nie….
    yg seronok nye..
    time sesak2 la baru kita tahu nilai duit tu walaupun sedikit..

  13. weh..aku suka la gambaq had mini cooper tu..kete idaman tu..sgt chantek.menarik.tertarik.kau mmg da bomb la..ang tnya la kwn ang tu, dia nk jual x?hehehe

  14. ahmad asmar Says:

    sizuka: mahai sbb kedai 2 ja juai ayaq ha.. xdah dah kat c2 juai ayaq tea kot.. hehehe rasa sama ja. macam mamak wat gak. hehe. by da way, tq ehh coz jalan2 dalam page nie.

    bro rahami: 2 la pasal. klw kaya, tgok 10 sen, wat derkk ja.. mai time xde duit, baru nak cari 10 sen 2.

    liebab: dia beli 23 ribu beb… injin mantop lagi ha..bergetah…

  15. dayat Says:

    pinjm la kat aku..pastu byq dua kali gnda..haha.aku pon miskin gila..org ajak aku kuar,aku buat2 terlupa beli rokok..

  16. uishh..ade mini eh bro! dlu penah ade gk mini..tp dh jual dh..sayangnye..rase nak cari blk taun dpn..

  17. serindit rimba Says:

    Kita pun pernah melalui peristiwa begitu..gigih berjimat cermat he he heh

  18. jo Says:

    pegawai kot, suke post nie !! =) hik3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s