cerita kita

Just another WordPress.com weblog

kesubukan kota…. May 23, 2010

Filed under: travel,Uncategorized — ahmad asmar @ 4:19 am

minggu ni minggu exam aku…. tapi kan, dah kawan-kawan ajak gi shoot, so temakan je la… ni ja gambar yang x seberapa dari aku..

 

aku dengan 10 ringgit. December 17, 2009

Filed under: travel — ahmad asmar @ 8:57 am

hari ni aku bangun agak lewat la… dalam pukul 9, slalunya awal je.. dengan slumber dan muka baru bangun tido aku pun gi kat luar sembang-sembang pagi dengan gigi yang dah bergosok. tiba-tiba aku telefon aku pun bunyi… kringggg… kringgg (standrt telefon lama la. xde bunyi-bunyi lagu ni ha) upa-upanya brader azhar telefon

“asmar, kami dah ada depan umah hang ni, nak p shoot x?? kat gunung jerai”

aku jom je, sbb aku xde keje. xsedar lak aku ada 10 inggit je. xpe la… aku pun ikot la brader azhar ngan ziger ni. ditemani oleh keta mini sin chan.

sampai je atas gunung jerai. kami gi la minum kat atas 2. mula-mula ingatkan murah, sekali sampai bill seorang 5 ringgit untuk satu tea o’ ais. cet!! masing-masing menyumpah ja… (duit aku mula-mula tadi ada RM 10-5=5)

lepas selesai semua shoot. kami pun nak balik la. sekali diaorang ni ajak p peneng pulak… adusss… aku ni dengan menumpang kereta mereka. ikut je la… pi peneng dengan berbekalkan 5 ringgit, lepas beli semua barang. diaorang ajak makan old towm pulak daa… aku pun ternampak kedai maple. pas tu aku buat taktik.

“bro. aku rasa kaki aku sakit la, kita makan kat cni ja la.. ”

nasib baik la depa ni mau makan dekat maple. kalau tak, mati aku ha.. hehehe

lepas makan aku kena 4.80. nasib baik cukup-cukup ja. heheh dapat la lebih duit 20 sen. hahaha bila aku sampai ja dekat rumah. aku ingat-ingat balik. senyum aku sorang-sorang. aku p peneng dengan berbekalkan 5 ringgit ja.. dah la duit dalam akaun xde langsung. hehehe

 

tak sama dengan tempat lain….. December 5, 2009

Filed under: travel — ahmad asmar @ 4:40 pm

rumah aku, syurga aku….

mcm ni la org tua-tua selalu cakap, kat mana kita gi pun. jauh mana kita merantau, hebat mana pun tempat tu, mesti tak sama dengan tempat asal kita, tempat kita main masak-masak, aci ligan(main kejar-kejar tu ha), main baling tin, pas tu macam-macam lagi la, teringat pulak zaman kecik-kecik dulu. aku selalu jugak main benda-benda ni hahahhaa. bila time menuai padi ja, mula la kerja menangkap ikan dalam sawah pulak, berkoyan-koyan dapat ha time tu, budak-budak kan, mana la taw apa lagi ha, kotor ka… bahaya ka… yg tau, benda tu best…. bila teringat balik semua tu… senyum aku sorang-sorang ha.

sekarang nie daripada kampung, aku kena berhijrah ke bandar. bandar pulak bukan kecik punya town ha…. KUALA LUMPUR, kota metropolitan. tapi, sebesar mana pun kota tu, se bes mana pun bandar tu. tak sama dengan kampung yang penah aku main baling tin dulu.ingat, dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung… k la… ni la entry aku kali nie.